15.6.2021

RISTI vai UHRI

"Ota Isak, ainokainen poikasi, jota rakastat, ja mene Moorian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle sanon" (I Ms.22:2). "Ja Abram otti polttouhripuut ja sälytti ne poikansa Iisakin selkään" (I Ms 22:6)... uhrasi ainoan poikansa (Heb.11:17-19). 

"Ja karitsanne olkoon virheetön, vuoden vanha urospuoli...tämä on pääsiäisuhri Eloah`lle" (II Ms.12). 

"Ja ottakaa isoppikimppu, ja kastakaa se vereen...älkääkä siitä luuta rikkoko" (II Ms.12:22,46), vertaa (Joh.19:29,36). 

"Tee itsellesi käärme ja pane se pylvään (puun) päähän, niin jokainen purtu, joka siihen katsoo jää eloon" (IV Ms.21:8). "Ja niinkuin Mooses ylensi (nosti, korotti) käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän" (Joh.3:14). "kun olette ylentäneet Ihmisen pojan" (Joh.8:28).

"Hän sanoi käärmeelle: kirottu olet sinä... se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän" (I Ms.3:14-15).

"sillä Jumalan kiroama on se, joka on hirteen (puuhun) ripustettu" (V Ms.21:22-23), vertaa (Gal.3:13) "Hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu". "ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat" (Apt.10:39).

"Niin kauan kuin Mooses piti kätensä ylhäällä, oli Israel voitolla" (II Ms.17:11). Moshen kädet olivat ylhäällä, ei sivulla. "Minä nostan käteni Hänen istuinta kohden" (II Ms.17:16). Eloahin istuin on ylhäällä taivaissa!!

"Sinun keskuudestasi, veljiesi joukosta Hän, sinun Eloah herättää sinulle profeetan, minun kaltaiseni, Häntä kuulkaa" (V Ms.15,18-19).

"jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua, sillä Minusta hän on kirjoittanut" (Joh.5:46)

"Me olemme löytäneet sen, josta Mooses laissa ja profeetat ovat kirjoittaneet, Jeshuan, Joosefin pojan Nasaretista" (Joh.1:45).

VANHAN LIITON UHRIT:

Vanhan liiton kirjoitukset puhuvat uhreista ja uhrauksista, jotka ovat esikuvana uuden liiton uhrille. Kirjoituksissa on lukemattomia kohtia, joissa kerrotaan eri uhreista ja uhritavoista. Uhraukset alkoivat jo aivan alkulehdiltä: 

Kain ja Abelin uhrit (I Ms 4 luku). Abramin uhrit (I Ms 15:17-18), (I Ms.22:2). Noan uhri (I Ms.8:20).  III Moos.luvut 1-6, joissa asetettiin eri uhrilait mm. poltto, synti -ja vikauhrit.

UUDEN LIITON UHRI:

Vanhassa liitossa uhri tuotiin alttarille, mutta uudessa liitossa Jeshua uhrasi itsensä, (Heb.7:27), (9:26). Jeshua "antoi itsensä meidän edestämme lahjaksi ja uhriksi" (Efe.5:2). Profeetta Jesaja kuvaa Messiaan olemuksen ja kärsimykset sekä vikauhriksi tulemisen puolestamme, (Jes. 53 luku). 

Jeshuan uhraus oli se toimenpide, jolla Hän sovitti syntimme ja myös Saulin (Paavalin) kehoitus antamaan ruumis "pyhäksi ja otolliseksi uhriksi" muistuttaa siitä, (Rm.12:1).  

Hebrealaiskirjeessä on useita kohtia joissa puhutaan uhrista ja myös vertauksia vanhan liiton kirjoituksiin ja siellä ei mainita ristiä kertaakaan uhrauksen yhteydessä, paitsi kohdassa "ilon sijasta kärsi ristin" joka alkutekstissä saattoi olla: (ilon sijasta kärsi kuoleman tai uhrasi itsensä), (Heb.12:2). "poistaakseen synnin uhraamalla itsensä" (Heb.9:26) "yhdellä ainoalla uhrilla" (Heb.10:14).                  

Uuden testamentin alkuteksteihin on lisätty ja väärennetty useita kohtia, jotka ovat ristiriidassa Jeshuan ja apostoleiden opetusten sekä vanhan liiton kirjoitusten kanssa. Kaikki kohdat, jotka kertovat rististä ja ylistävät ristin voimaa, ovat väärennettyjä. Kristityt ovat risteineen harhassa ja myös monin opein poikenneet pois uuden liiton opetuksista, (II Tes.2:15). 

Jonkin aikaa on levitetty väärää uskomusta siitä, että hebreankielinen TAV-kirjain olisi ollut symbolina israelin erämaavaelluksella ja kuvaisi siten ristiä. Tämä väite on täyttä humpuukia ja valhetta. Ristillä ei ole mitään tekemistä juutalaisuuden kanssa. Tarun sepittäminen on väärien opettajien viimeinen oljenkorsi saada ihmiset uskomaan ristin valhe. "he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin" (II Tim.4:3-4).    

(Matt.10:38) "ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei voi olla minulle sovelias" Tekstiä on peukaloitu. Jeshua ei voinut sanoa näin, vaan puhui siinä itsensä kieltämisestä ja Hänen seuraamisestaan. 

(I Kor.1:13-18) "Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima". Onko risti Jumalan voima? Eikö tässä "käännöksessä" olekin jotain outoa? Näemme selvästi sen, että katoliset kääntäjät nostivat ristin palvomisen uhrauksen yläpuolelle. Eikö voiman tulisi olla Jeshuan uhraus edestämme - eli uhrikuolema.  

( I Kor.1:23) "Saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta". (I Kor.2:2)  ja "tuntematta mitään muuta paitsi jeesuksen kristuksen ja hänet ristiinnaulittuna". Saul ei saarnannut ristiinnnaulittua kristusta, vaan Messiaan uhrausta puolestamme. Tekstin loppuosa on joko lisätty tai väärennetty.                         

(Gal.6:12,14).. "ettei heitä kristuksen ristin tähden vanottaisi" ja "ristin kerskaus"  Voi niitä jotka rististä tai kristityn nimestä kerskaavat (I Piet.4:16) ja niitä, joita ristin tähden vainotaan. 

(Kol.2:14) "ja naulitsi ristiin" Ei ristiin vaan "Hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat" (Apt.10:38).

(Fil.3:18).. "nyt aivan itkien sanon, vaeltavat kristuksen ristin vihollisena". Saul ei todellakaan itkenyt sitä, vaan - Messiaan uhrauksen vihollisuutta ! 

(I Piet.2:24) ..."ruumissansa ristinpuuhun" .... ristinpuu on väärennös ja samassa kohtaa hän myös lainasi Jesaja 53 tekstiä "Hänen haavainsa kautta te olette paratut". Jesaja ja Kefas eivät kirjoittaneet mitään rististä!

Näissä ja monissa muissakin jakeissa katolinen kirkko on onnistunut saamaan ihmiset uskomaan valheen ja sen väkevän eksytysen, josta Saul aiemmin varoitti, (Apt.20:29-30) ja (II Tes.2:11-12).

Usein kuullaan sanottavan että UT:n alkutekstit olisi kirjoitettu kreikan kielellä, mutta alkuperäisiä tekstejä ei ole edes löytynyt, vaan ne ovat moneen kertaan kopioitu. Tässäkin asiassa valhe on paljastettu, sillä kokonaiset UT:n tekstit ovat vasta kolmannelta vuosisadalta kuten käännös Codex Vaticanus. Väärät paimenet ja katoliset munkit niputtivat tekstit omine lisäyksineen ja väärensivät ne omaa kirkkoa edistämään. Näin myös ristiretkille saatiin varmuus, joka toteutettiin miekoin ja risti-kultin kautta. Nykyään luemme aivan samoja tekstejä, jotka ovat moneen kertaan kopioituja käännöksiä ja vain hengen mukaan syntynyt pyhä voi erottaa totuuden vääryydestä. 

Jos kuoleman välineeksi olisikin kirjattu puu tai paalu, niin sillä ei olisi mitään symbolista arvoa. Mutta jo pakanuudesta faraoiden ajalta ja sen jälkeen keisari Konstantinuksen nostattama ristin palvonta katolisten kanssa vääristi ihmiset uskomaan valheen. Rististä tuli taikakalu, jota paavit ja kristilliset noitapiispat sekä karismaattiset tietäjähenget käyttävät ritualeissaan. Toinen käsky jonka katoliset ja luterilaiset ovat poistaneet käskyistänsä: "Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa", (II Ms.20:4), (III Ms.19:4), (V Ms.18:10-12). Risti on pahan voimavallan kuva ja symboli.

On merkillepantavaa, että Jaakobin, Juudan ja Johanneksen kirjeissä ei rististä mainita mitään, ei myöskään Johanneksen ilmestyksessä kuin yhdessä kohtaa, missä kuvataan Jerusalemia. Jos Messias olisi naulittu ristille, niin vanhan liiton profeetat olisivat sen myös kertoneet. Vahva todiste puuhun ripustamisesta on Saulin viittaus Mooseksesta kirjeessään Galatalaisille " kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" (3:13). Myös Mooses (4:25:4), Joosua (8:29), (10:26-27), Esra (6:11) ja Esterin (7:9-10) kirjat kertovat puuhun / paaluun / hirteen ripustamisesta / lävistämisestä ja naulaamisesta, kuten myös Messiaalle myöhemmin kävi. Sakarjan kirjassa on mielenkiintoinen kohta, joka kertoo Juudan perillisen, - Messiaan tulosta ensin kulmakiveksi, sitten kiinnityspaaluun ripustettavaksi, (Sak. 10:3-4), (Jes.28:16).

Monet kirkoista ja lahkoista eronneet, - eli ns. seurakunnista ulos tulleet uskovat ovat nähneet useita kristillisiä valheita kuten "hengelliset menot" papistoineen ja alttareineen, - väärät opit, kuten lapsikaste, kolminaiuus, syntinen-pyhä ykseys sekä aikojen ja käskyjen muuttamiset, - sunnuntait ja joulut ym. mutta tulisi nähdä laajemmin se, että eksytys ulottui aina kirjoituksiin asti. Katolinen portto peukaloi testamenttia valhe-risteineen, kastekäskyineen ja väärine nimineen. Ristin puolustajien tulisi tutustua siihen, mitä rististä ja kristillisyydestä opetetaan ja kuinka kaikkea palvotaan.

Risti, samoin kuin Paavin eräässä mitrassa eli päähineessä oleva Romfa-epäjumalan tähti (Daavidin tähti) ovat molemmat saatanallisia symboleita, "vaan te kannoitte Molokin majaa ja Romfa-jumalan tähteä, niitä kuvia, joita te olitte tehneet kumarrettaviksenne...", (Apt.7:43). 

"Risti on kristillisen uskon tärkein tunnus ja kaikkien kristittyjen yhteinen tunnus".Kristinuskon risti – Wikipedia  

Jos hyväksyt ristin, - olet kristitty ! 

Ristin tuomitseminen on kristitylle pahennus ja kompastus, koska risti on heille tunnus ja voiman lähde. Kristinusko on se Paavalin ennustama väkevä eksytys, josta hän varoittaa, (II Tes.2:11).  

Alkuseurakunta ja apostolit pidättivät vielä läsnäolollaan eksytystä, mutta varoitukset voimistuivat mitä lähemmäksi eksytyksen aika tuli, (II Tess.2:7). Eksytyksen ja luopumuksen seurauksena väärät ja kristityiksi itseään kutsuvat syntiset eivät kuulleet heitä, vaan lankesivat pois apostolisesta opetuksesta.

Johannes kiteytti kaiken sanomalla rohkeasti näin: "Me olemme Jumalasta, joka tuntee Hänet, se kuulee meitä, joka ei ole Jumalasta se ei kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen", ( I Joh.4:6).   

"Totuuden Henki johdattaa teidät kaikkeen totuuteen" (Joh.16:13) "ja mikään valhe ei ole totuudesta" (I Joh.2:22) 

"Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat minulle viisauden" (PS.51:8).  

"Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minun ääneni" (Joh.18:37).                                                                                                           









     

                                                                                                             





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti