15.1.2023

TOINEN KIRJE TESSALONIKILAISILLE

Shaul ja Silvanos ja Timotheus tessalonikalaisten seurakunnalle Isässä Eloah ja Jeshua Messiaassa. Armo teille ja rauha Isältä Eloah ja Jeshua Messiaalta.

Me olemme velvolliset aina kiittämään Häntä teidän tähtenne, veljet, niinkuin oikein onkin, koska teidän uskonne runsaasti kasvaa ja keskinäinen rakkautenne lisääntyy itsekussakin, kaikissa teissä, niin että me itsekin Eloah`n seurakunnissa kerskaamme teistä, teidän kärsivällisyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissanne ja ahdistuksissa, joita teillä on kestettävänä, ja jotka ovat osoituksena Eloah`n vanhurskaasta tuomiosta, että teidät katsottaisiin arvollisiksi Hänen valtakuntaan, jonka tähden kärsittekin, ja sentähden Eloah katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä sortavat ja ahdistavat ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Jeshua ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Häntä eivätkä ole kuuliaisia Jeshuan sanomalle.

Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Hänen kasvoista ja Hänen voimansa kirkkaudesta, kun Hän sinä päivänä tulee, että Hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.

Sitä vartrn me aina rukoilemmekin teidän puolestanne, että Isämme Eloah katsoisi teidät kutsumisensa arvoisiksi ja voimallisesti saattaisi täydelliseksi kaiken - teidän halunne hyvään ja teidän uskonne teot, että Jeshuan nimi teissä kirkastuisi ja te Hänessä, meidän Isämme Eloah ja Jeshua Messiaan armon mukaan.

Mutta mitä tulee Jeshua Messiaan tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme Hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, etette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Hänen tulemuksensa päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla! 

Sillä se päivä ei tule ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä palvotaan ja jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Pyhälle valtaistuimelle ja julistaa olevansa Messias. (Jes. 47 luku ja Jer. 50-51 luvut)

Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittonuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Jeshua on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

Ja sen tähden Eloah lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Häntä teidän tähtenne, veljet, te Jeshuan rakastetut, sentähden, että Eloah alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen. Siihen Hän on myös kutsunut teidät meidän sanomamme kautta, omistamaan Jeshua Messiaan kirkkauden. 

Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheistamme tai kirjeistämme.

Jeshua Messias ja Isämme Eloah, joka on rakastanut meitä ja armossa antanut meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon, lohduttakoon teidän sydämiänne ja vahvistakoon teitä kaikessa hyvässä työssä ja puheessa. 

Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Hänen sanomansa nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niinkuin teidän keskuudessanne, ja että me pelastuisimme nurjista ja häijyistä ihmisistä; sillä usko ei ole joka miehen.

Mutta Hän on uskollinen, ja on vahvistava teitä ja varjeleva teidät pahasta. Ja me luotamme teihin Hänessä, että te sekä nyt että vasta teette, mitä me käskemme. Ja Hän ohjatkoon teidän sydämenne Eloah`n rakkauteen ja Messiaan kärsivällisyyteen.

Mutta Jeshuan nimessä me käskemme teitä, veljet, vetäytymään pois jokaisesta veljestä, joka vaeltaa kurittomasti eikä sen opetuksen mukaan, jonka olette meiltä saaneet.

Tiedättehän itse, kuinka meidän jälkiä on seurattava, sillä me emme ole olleet kurittomia teidän keskuudessanne, emmekä ilmaiseski syöneet kenenkään leipää, vaan työssä ja vaivassa me ahkeroitsimme yöt ja päivät, ettemme olisi kenekkekkään teistä rasitukseksi; ei niin, ettei meillä olisi siihen mitään valtaa, vaan me tahdomme olla teille esikuvaksi, että te kulkisitte meidän jälkiämme.

Sillä jo silloin, kun olimme teidän tykönänne, me säädimme teille, että kuka ei tahdo työtä tehdä, ei hänen syömänkään pidä. Sillä me me olemme kuulleet, että muutamat teidän keskuudessanne vaeltavat kurittomasti, eivät tee työtä, vaan puuhailevat sellaisessa, mikä ei heille kuulu. Semmoisia me käskemme ja kehoitamme Jeshua Messiaassa tekemään työtä hiljaisuudessa ja syömään omaa leipäänsä.

Mutta te, veljet, älkää väsykö tekemästä sitä, mikä hyvää on. Mutta jos kuka ei tottele sitä, mitä me tässä kirjeessä olemme sanoneet, niin merkitkää hänet älkääkä seurustelko hänen kanssaan, että hän häpeäisi. Älkää kuitenkaan pitäkö häntä vihollisena, vaan neuvokaa niinkuin veljeä.

Muttä itse rauhan Elohim antakoon teille rauhan, aina ja kaikella tavalla. Hän olkoon kaikkien teidän kanssanne.

Tervehdys minulta, Shaulilta omakätisesti. Tämä on merkkinä jokaisessa kirjeessäni, näin minä kirjoitan. Jeshua Messiaan armo olkoon kaikkien teidän kanssanne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti